Skip to content

ελληνικά – 1η Μαΐου ημέρα βασικού εισοδήματος – #UBI

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν πρέπει να είναι απαίτηση για “περισσότερες δουλειές” και υψηλότερους μισθούς. Η Εργατική Πρωτομαγιά θα πρέπει να είναι για την χειραφέτηση του εργαζόμενου από αχρείαστη εργασία, μη επιλεγμένη εργασία, από την εκμετάλλευση. Θα πρέπει να είναι ένας εορτασμός για την μείωση των ωρών εργασίας, την αύξηση του ελεύθερου χρόνου, περισσότερη ελευθερία έξω από τις δυνάμεις της αγοράς.

Δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά εργασίας όταν είναι όλοι αναγκασμένοι να βρουν όποια δουλειά γίνεται να βρουν. Ένα Βασικό Εισόδημα είναι προαπαιτούμενο για να επιτρέψει στους εργαζόμενους να επιλέγουν πότε θα εισέρχονται ή θα εξέρχονται από την αγορά εργασίας και ως αποτέλεσμα να έχουμε μία πραγματικά ελεύθερη οικονομία.

Η 1η Μαΐου, είναι η μέρα για την αναγνώριση της προσφοράς του εργατικού κινήματος, των αγώνων και των επιτευγμάτων του στα χρόνια που πέρασαν. Εκεί που κάποτε τα εργατικά σωματεία έδωσαν δύναμη στην εργατιά και κέρδισε το 40άωρο την εβδομάδα και το 8άωρο, η παγκοσμιοποίηση και η πρόοδος στην τεχνολογία έχουν διαβρώσει την ικανότητα των σωματείων να επιφέρουν αλλαγές. Καθώς οι αυτοματισμοί συνεχίζονται με έναν ρυθμό που θα αφαιρέσει την ανάγκη για τις μισές θέσεις εργασίας στα επόμενα 20 χρόνια, ένα χωρίς όρους βασικό εισόδημα αντιπροσωπεύει την δυνατότητα για ενδυνάμωση του εργάτη σε ατομικό επίπεδο. Η δυνατότητα του εργαζόμενου να λέει “όχι” στους εργοδότες, θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία στην κατανομή των κερδών μέσω καλύτερων μισθών, συνθηκών εργασίας και άλλα οφέλη.

Η επίτευξη ενός βασικού εισοδήματος θα είναι η επίτευξη μιας νέας σύμβασης μεταξύ του εργοδότη και του εργαζομένου, συμπεριλαμβανομένης της ενδυνάμωσης του εργαζομένου να γίνει ο δικός του εργοδότης. Αυτό θα σήμαινε μια νέα εποχή της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, όπου όλοι είναι ελεύθεροι να επιδιώξουν τους στόχους που επιθυμούν, καθώς και η εργασία θα μπορούσε να αναγνωριστεί για την κοινωνική αξία της, αντί μόνο ως αμειβόμενη εργασία, όπως ισχύει τώρα.

Το Βασικό Εισόδημα είναι το μέλλον του εργατικού κινήματος, και η πολιτική για την οποία θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα στον 21ο αιώνα.

Για να βοηθήσετε το κίνημα του Βασικού Εισοδήματος, ελάτε στην κοινότητα του Reddit, αναζητήστε την τοπική ομάδα, οργανώστε την δική σας ομάδα, υπογράψτε το αίτημα στο Avaaz, γίνεται ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας μέσα από τα κοινωνικά μέσα και την καθημερινή επαφή και την 1η Μαϊου, ενημερώστε την εικόνα του προφίλ σας.

Ελάτε στο κίνημα για να δημιουργήσουμε μία εισοδηματική βάση για όλους.

Ελάτε σε επαφή με το εργατικό σας σωματείο για να συμμετέχουν στο Βασικό Εισόδημα laborunionforBIG

#BasicIncomeNow

Πάρτε μέρος στην δράση, διαλέξτε την εικόνα που σας αρέσει και χρησιμοποιήστε την ως εικόνα του προφίλ σας.

Το 2015 είναι το 5ο έτος αυτής της δράσης.

Τα εικονίδια σχεδιάστηκαν από τον Oliver Der, πρώτη έκδοση το 2011 από τους Sylvia Mair και Oliver Der