Skip to content

Magyar – 1. Mai – Feletétel nélküli alapjövedelem #FNA

 

A Munka Ünnepe nem szólhat arról hogy „több munkát” vagy „magasabb fizetést” követelünk. A Munka Ünnepe  arról kell szóljon, hogy függetleníthessük  magunkat a felesleges, haszontalan, nem magunk által választott, kiszolgáltatottá tevő munkától. Ünnepelnünk kéne a munkaidő  csökkentését, a több szabadidőt és a piacgazdaság korlátaitól való  szabadságot.

Nincs szabad munkahely választás,  amikor   mindenki alapból  munkát kell  hogy vállaljon, bármi áron. Az FNA a szükséges előfeltétel, mely lehetővé teszi az embereknek, hogy be-, vagy kilépjenek  a munkaerőpiacra, így megteremtve a valós  szabadkereskedelmet.

Május 1 az a nap, amikor elismerjük a bérből és fizetésből élők eddigi harcát  és eredményeit az elmúlt években. Amikor  a szakszervezetek korábban  elérték a 40 órás hetet, a 8 órás napot, addig a globalizáció és a technológia fejlődésével  a szakszervezetek eredményes változtatási  képessége legyengült. A munkahelyek automatizálása oly  gyorsasággal folyik, hogy 20 év múlva a mai munkák fele meg fog szűnni. Az  FNA azt a lehetőséget jelenti, hogy egyénileg közelítsük  meg a munkapiacot. Az új  lehetőség “nem”-et mondani a  munkaadónak, kétségkívül kihatással lenne a profit megosztására  a jobb fizetés, munkahelyi kondíciók és a több juttatás által.

Az FNA elérése  egy új szerződés lenne a munkaadó és munkavállaló között, beleértve azt a felhatalmazást, hogy a munkavállaló a saját főnöke legyen. Ez azt jelentené, hogy megreformálódna és vállalkozóbbá válna a jövő, mindenki

szabadon választaná meg a neki érdekes szakmát, az emberek pedig együttműködnének  a társadalom érdekében ahelyett, hogy csak a fizetésért vállaljanak munkát, mint ahogy jelenleg történik..

FNA a  bérből és fizetésből élők jövője, ezért az irányelvért kell harcolnunk a 21.Században.

Ha segíteni akarod a mozgalmat az FNA bevezetéséért, csatlakozz a Reddit   csoporthoz, keresd meg hazai FNA csoportodat http://alapjovedelem.org/  és https://www.facebook.com/FNA.hu , vagy organizáld a saját helyi

FNA csoportodat. Írd alá az Avaaz   kérvényt,  légy

Te is aktív a globális internetes    és mindennapi beszélgetésekben   , cseréld le profil képedet a Május 1-es képre pár napra.

Kapcsolódj a mozgalomhoz , létesíts egy alapjövedelem vonalat mindenkihez

Lépj kapcsolatba a szakszervezeteddel, hogy ők is csatlakozzanak az FNA Nemzetközi Szakszervezetéhez.

Csatlakozz az eseményhez    , válaszd ki kedvenc Május 1 képedet magyar felirattal és használd mint saját profil képedet. Ez az esemény már 5-ik éve megy. Csatlakozz 🙂

A képet Der Oliver tervezte, 2011-ben Mair Sylvia és Der Olive hozta nyilvánosságra