Skip to content

Nederlands – 1 mei – dag van het basisinkomen – #obi

Dag van de Arbeid moet niet gaan over veeleisend ‘meer banen’ of hogere lonen. Dag van de Arbeid moet strijden voor de emancipatie van onnodige arbeid, onvrijwillige arbeid, uitgebuite arbeid. Het moet een feest voor de vermindering van de arbeidstijd, het krijgen van meer vrije tijd, meer vrijheid buiten de marktwerking.

Stop niet met sertraline, zelfs als u zich beter voelt. Alleen uw zorgverlener kan de duur van de behandeling die geschikt is voor u bepalen. Ontbrekende doses sertraline kan uw risico op terugval in uw symptomen te verhogen. Stoppen sertraline tablettenabrupt kan leiden tot één of meer van de volgende ontwenningsverschijnselen: prikkelbaarheid, misselijkheid, duizeligheid, overgeven, nachtmerries, hoofdpijn, en / of paresthesieën (prikkend, tintelend gevoel op de huid). Depressie is ook een deel van bipolaire stoornis. Mensen met een bipolaire stoornis die antidepressiva nemen kunnen een risico voor “switching” aan een depressie manie. Symptomen van manie omvatten “high” of prikkelbare stemming, zeer hoog gevoel van eigenwaarde, verminderde behoefte aan slaap, druk om te blijven praten, snelle gedachten, zijn snel afgeleid, vaak betrokken bij activiteiten met een groot risico voor de slechte gevolgen (bijvoorbeeld overmatig kopen sprees). Medische hulp moet worden gezocht als serotonine syndroom wordt vermoed. Raadpleeg ernstige bijwerkingen voor Tekenen / symptomen.
Lesen Sie mehr Informationen:http://rezeptfreitabletten.com
Kontaktiere uns:
UBIE: basicincome-europe.org
Twitter: @basicincomeEU
BIEN: basicincome.org
Twitter: @basicincome
Facebook: overview of stablished facebook pages on basic income
Reddit: /r/BasicIncome
basicincomeday.org

Er is geen vrije arbeidsmarkt als iedereen in principe wordt gedwongen om een baan  te vinden. Basisinkomen is de noodzakelijke voorwaarde voor het toestaan van mensen om daadwerkelijk kiezen voor de arbeidsmarkt, en dus voor een werkelijk vrije economie.

1 mei is een dag om de bijdragen van de arbeidersbeweging en haar strijd en prestaties door de jaren heen te erkennen. Waar vakbonden eens de arbeider de 40-urige werkweek en de 8-urige werkdag gaf, hebben globalisering de vooruitgang in de technologie het vermogen van vakbonden om verandering teweeg te uitgehold. Als automatisering van de werkplek op hetzelfde tempo doorgaat is de helft van alle huidige taken in de komende 20 jaar geautomatiseerd

Onvoorwaardelijk basisinkomen geeft de mogelijkheid om arbeid te verrichten op individuele basis. Een nieuw verworven vermogen om”Nee” te zeggen , om een onmiskenbare invloed op de werkgevers te krijgen, voor betere lonen, werkomstandigheden, uitkeringen, enz.

Het basisinkomen zal de realisatie van een nieuw contract tussen werkgever en werknemer geven, met inbegrip van de emancipatie van de werknemer om hun eigen werkgever te worden. Het zou betekenen dat een nieuw tijdperk van innovatie en ondernemerschap, waar iedereen vrij is om de doelen die zij wensen uit te oefenen en na te streven, en al het werk zou kunnen worden erkend voor zijn maatschappelijke waarde, in plaats van alleen betaald werk zoals het nu is. Basisinkomen is de toekomst van de arbeidersbeweging, en  we moeten allemaal samen nu streven naar het beleid  in de 21e eeuw.

Om de beweging voor basisinkomen te helpen, kun je toetreden tot de groeiende gemeenschap op Reddit, op zoek gaan naar je  nationale organisatie, of zelf je lokale basisinkomengroep  organiseren, teken de petitie van Avaaz, wordt actief in het wereldwijde gesprek via sociale media en in het dagelijkse sociale interacties, en op 1 mei update je profiel foto‘s.

Neem deel aan het internationale event, kies je favoriete plaatje en gebruik het als je profielfoto.
Ga ook eens naar het Nederlandstalige event

2024 is al het 14e jaar dat deze actie plaats vindt.

Icon-ontwerp door Oliver Der, eerste publicatie in 2011 door Sylvia Mair en  Oliver Der

 

Doe mee met de beweging om een inkomensvloer te creëren voor iedereen.
Neem contact op met je vakbond om voor het  basisinkomen te strijden!

Waarom is er een arbeidersbeweging?

laborDenk een moment na over deze vraag. Wat is het uiteindelijke doel en het streven van de arbeidersbeweging? Van waaruit ontstond zij? Waar is zij nu? Waar zal ze over 50 jaar zijn? En hoe kunnen wij het beste – naarmate de tijd voorbijgaat – de geschiedenis van de beweging eren? Hoe doen we op een goede manier recht aan de geschiedenis van de beweging?

De Dag van het Basisinkomen is een geweldig idee en vooral als die gehouden wordt op 1 mei

Opiniestuk van Scott Santens :  http://basicincomeday.org/waarom-de-dag-van-het-basisinkomen-op-1-mei/

VPRO’s Tegenlicht over de “Vakbond van Morgen”

Na aanleiding van VPRO’s Tegenlicht worden er door het land Meet Ups georganiseerd. Het is een prima gelegenheid om op deze Meet Up’s de relatie tussen vakbond en basisinkomen ook naar voren te brengen en te benadrukken. Dit zal zeker vruchten afwerpen.

Het gaat hierbij om de toekomst van de vakbonden en de relatie met het basisinkomen.
http://basisinkomen.nl/vakbond-morgen-samen-basisinkomen-meetup/

Bekijk de Meet Up’s in de kalender: http://basisinkomen.net/obi/calendar/

 

Overige activiteiten op 1 mei 2024

 

Demonstratie op het museumplein in amsterdam.

Met een duidelijke meerderheid voor basisinkomen ( bijna 60% voor en 1420% tegen) is het tijd om onze activiteiten op te voeren. We hebben 10.000 flyers laten drukken en de eerste 4.000 zijn al uitgedeeld op bijeenkomsten van de de Vierde Golf in Utrecht, ZZP Nederland in Nijkerk, actie tegen woningnood in Amsterdam en het GroenLinks-PvdA congres in Apeldoorn. Veel positieve reacties. Ook hebben we advertenties geplaatst op LinkedIn en FB die door ruim 50.000 mensen zijn gezien. Pas eenderde van het budget is gebruikt…

1 mei manifestatie Amsterdam / basisinkomen bakfiets

Waar je ook woont in Nederland met de FNV kun je gratis mee naar Amsterdam. Ook als je geen lid bent van de FNV. Klik hier   https://www.fnv.nl/acties/dag-van-de-arbeid-2024#/fnv-form  (*) aanmelden voor 25/4

Om 14 uur is het verzamelen op het Museumplein. Wij zijn er met een bakfiets. Om 14.30 zet de stoet zich in beweging naar het Martin-Luther King park waar om 16 uur de manifestatie begint. Help je mee onze flyers uit te delen? Je vindt ons bij de stand van FNV Amsterdam. Om 19 uur is de manifestatie afgelopen en gaan de bussen weer het land in! Er zijn standjes met eten en de FNV deelt ook gratis consumptie bonnen uit.

Help je mee met flyers verspreiden?

Je kunt ook in je eigen plaats flyers neerleggen bij de bibliotheek, het buurthuis of je buren. Of samen met je basisteam op de markt. Vraag ze aan en wij sturen ze naar je toe! Info@basisinkomen.NL

 

https://basisinkomen.nl/event/kom-1-mei-naar-amsterdam-dag-van-het-basisinkomen/